ERÄÄN VENEEN TARINA

Hallberg-Rassy 39 Brasiliaan

29.03.2018 Seppo Sutela

Pari vuotta sitten Stigo sai yhteydenoton Brasiliasta. Sikäläinen pariskunta Larissa ja Chris etsivät sopivaa venettä maailman ympäri purjehdukseen. Blue Oceanilla oli hieno Hallberg-Rassy 39 vuodelta 1994 ja se kiinnosti heitä.

Video © Kauana Sailing Expedition / Chris & Larissa, (YouTube).

Elinikäiset säästöt veneeseen

Larissa ja Chris tulivat myöhään syksyllä Suomeen ja ihastuivat heti veneeseen. Vene täytti heidän toiveensa ja koska veneet Suomessa ovat vedessä vain noin 8 kuukautta vuodesta, oli vene huomattavasti paremmassa kunnossa kuin etelässä suolaisessa vedessä vuosikausia lilluneet veneet.
Kaupat tehtiin ja pariskunta oli heti valmis siirtämään veneen kohti Brasiliaan. Matkan esteenä oli vain se pikkuseikka, että Suomenlahti oli ehtinyt jäätyä.

img

Hallberg-Rassy 39 -94, Brasiliaan myyty vene.

Heidän elinikäiset säästönsä meni veneeseen ja heillä ei ollut varaa lentää edestakaisin Brasiliaan ja antaa kunnostustöitä ulkopuolisille. Käytännöllisinä ihmisinä heillä oli ratkaisu valmiina. Koska vene oli lämpimässä hallissa, he asuisivat veneessä ja kunnostaisivat sitä itse samalla.
Näin kävikin. Larissa ja Chris asuivat kevään veneessä, kunnostivat sen ja aloittavat seikkailunsa heti kun jäät oli lähteneet.

Kauana Sailing Expedition

Larissa ja Chris ovat toteuttamassa unelmaansa ja paljon kiinnostavaa tietoa löytyy seuraamalla YouTubesta heidän Kauana Sailing Expedition -kanavaa.